Taška na 9 nožů - rolovací
Taška na 9 nožů - rolovací 770 
Zwilling Four Star kuchařský nůž Compact, vroubkované ostří, 14 cm
Zwilling Four Star kuchařský nůž Compact, vroubkované ostří, 14 cm

Wüsthof Kuchařská mapa bez vybavení – na 10 dílů 7378

.

Sku:7378

Kuchařská taška na nože a příslušenství, 10 ks

Kuchařská taška na nože pro každého kuchaře i hospodyňku. Taška od firmy  Wüsthof Dreizack Solingen.

Popis:

  • vyrobeno z pevné tkaniny
  • určeno až na 10 kusů nožů a příslušenství o maximální délce 32 cm
  • popruh na nošení přes rameno
  • zámek s číselným kódem
  • omyvatelné
  • bez vybavení

Parametry:

  • 51 x 17 cm (složená)

Materiál: pevná tkanina

Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku.




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Výrobce

Wusthof




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

BaviMeVarit.CZ Wüsthof Kuchařská mapa bez vybavení - na 10 dílů 7378

za cenu 1190: Wüsthof Kuchařská mapa bez vybavení - na 10 dílů 7378

KovaneNoze.CZ Wüsthof Kuchařská mapa bez vybavení - na 10 dílů 7378

za cenu 1070: Wüsthof Kuchařská mapa bez vybavení - na 10 dílů 7378




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Back to Top