SPRÁVNÁ ČEPEL NOŽE PRO SPRÁVNÉ POUŽITÍ

Čepel je hlavní částí nože. Každá čepel se ovšem při práci chová jinak a proto je důležité vybírat nože tak, aby čepel nože byla přizpůsobena pro práci, kterou budeme vykonávat.

Základní rozdíly jsou následující:

Čepel s rovným ostřím

Rovné ostří umožňuje hladký a čistý řez. Například při krájení masa tak nedochází k vytrhávání vláken. Tato čepel je vhodná pro pevné a měkké potraviny jako jsou maso, ovoce a zelenina.

Ukázka rovné čepele nože z řady Wüsthof Classic:

rovna cepel noze wusthof

Čepel se zubatým ostřím

Vlnité nebo zubaté okraje umožňují snadný řez křupavými potraviny jako tradiční pečené rohlíky, nebo křupavý chléb.

Ukázka čepele nože se zubatým ostřím z řady Wüsthof Classic:

cepel zubate ostri noze wusthof

Čepel s výbrusem

Při řezání se mezi ostřím a plátkem vytvoří vzduchová kapsa. Tím se zabrání přilepení pokrmu na ostří a umožňuje krájet jemnější plátky. Vhodné například na salám a další potraviny.

Ukázka čepele nože s dutým ostřím z řady Wüsthof Classic:

cepel s vybrusem noze wusthof

Nože Wüsthof dosahují díky nové precizní technologii WÜSTHOF PEtec dlouhotrvající extrémní ostrosti.

PEtec small - Použití nožů podle čepele

Wüsthof Dreizackwerk – Made in Solingen/Germany. Doživotní záruka.

Leave a comment