Zwilling Professional “S“ Nůž plátkovací  26cm
Zwilling Professional “S“ Nůž plátkovací 26cm 3 200 

Zwilling TWIN® 1731 Plátkovací 20cm

.

Sku:31860-201

Představujeme Vám nože ze série Twin 1731 od výrobce Zwilling. Řada Twin 1731 je pojmenována po roce, ve kterém značka Zwilling J.A. Henckels vznikla. První z nové generace nožů, citlivě kombinující osvědčené a tradiční s inovací, představuje skvělou kombinaci formy a funkčnosti. Nůž shrnuje bohatství zkušeností s tradicí značky a přichází s jeho novým ztvárněním. Je to klasika, která chytne duši, klasika, která hmatatelně spojuje umění kovaného nože, materiálu a formy.

Exkluzivní vysoce kvalitní ocel Cronidur 30 pro dlouhotrvající ostrost, maximální odolnost korozi a stabilitu nože. Unikátní technologie tvrzení oceli mrazem Friodur®- jež ještě zvyšuje kvalitu nože a podporuje celkovou odolnost a pružnost použité oceli. Nože jsou vyráběny z jediného kusu oceli díky patentované technologii Sigmaforge.

Klínová geometrie čepele dodává nožům výjimečnou stabilitu a usnadňuje řezání a krájení. Tvar čepele kombinuje tradiční japonskou a evropskou kulturu výroby nožů té nejvyšší kvality. Díky plnému ostří můžete při krájení a řezání používat celou délku čepele. Nový, vylepšený tvar záštity (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) pro ještě vyšší bezpečnost a větší oporu prstů pro přesné, efektivní a bezpečné používání.

Rukojeť z macasarského ebenového dřeva podtrhuje jedinečnost těchto nožů a dodává každému noži individuální rozměr.

Blok z jasanového dřeva se speciální olejovou úpravou a magnetickou vložkou pro bezpečné uložení nožů.
rukojeť: ebenové dřevo
čepel: mrazem tvrzená (Friodur® technologie), vyrobená z vysoce kvalitní oceli

Video:




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Výrobce

ZWILLING J.A. Henckels

Velikost nože

Barva

Délka

Design

Typ




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

BaviMeVarit.CZ Zwilling TWIN® 1731 Plátkovací 20cm

za cenu 10940: Zwilling TWIN® 1731 Plátkovací 20cm

KovaneNoze.CZ Zwilling TWIN® 1731 Plátkovací 20cm

za cenu 9850: Zwilling TWIN® 1731 Plátkovací 20cm




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Back to Top