F. Dick Red Spirit Usuba 18cm Červená
F. Dick Red Spirit Usuba 18cm Červená 1 740 
Filetovací nůž Wüsthof PRO, 20 cm
Filetovací nůž Wüsthof PRO, 20 cm 640 

Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic

Filetovací nůž Wüsthof Classic pro přípravu křehkých ryb s extra tenkou pružnou čepelí a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série. 

Sku:4518/20

Filetovací kovaný nůž řady Classic Wüsthof je ideální na čistění a filetování ryb. Nůž je vyrobený v Německu v Solingenu a je oblíbený pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design. Vyrábí se z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC.  ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení. Skládá se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele. Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Čepel nože je dlouhá 20 cm. Vhodný pro profesionální i domácí použití. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku.

Na co použít filetovací nůž Wüsthof Classic?

Úprava ryb není snadná, a proto je vhodné použít vhodnou výbavu. K precizní úpravě používáme filetovací nože, které se používají ke správnému nafiletování rybího masa. Filetovací nože se od ostatních nožů liší tak, že mají tenčí a užší čepel. Pro snadnou manipulaci je čepel také poměrně pružná. Díky těmto nožům můžete z každé ryby vytvořit krásné filety a jednoduše odstranit páteř i kůži.

Vlastnosti nože:

  • kovaný nůž řady Wüsthof Classic
  • klasická ergonomická rukojeť pro bezpečné a pohodlné držení nože s trojitým nýtováním
  • profesionální kované nože jsou vyrobeny z jednoho kusu kvalitní oceli
  • vysoce kvalitní ocel s tvrdostí 58 HRC
  • rukojeť je nárazuvzdorná a je ze speciálního černého syntetického materiálu
  • optimálně vyvážené nože předcházejí únavě při dlouhodobé práci
  • značka kvality na každé čepeli – logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nůž lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?

Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám, ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli.

Parametry nože:

  • délka čepele: 20 cm
  • tvrdost čepele: 58 HRC
  • materiál: chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15)

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

vyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof ClassicNárazuvzdorná rukojeť
vyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof ClassicDoživotní záruka
vyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof ClassicMimořádné ostří, které se snadno udržuje
vyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
vyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli

nevyhoda - Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic

Nože Wüsthof Classic jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic velmi hygienické.

modelová řada německých kovaných nožů Wusthof Classic

Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí. Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Classic mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Classic si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Classic je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá, tak jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.

Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?

V naší nabídce máme i jiné velikosti filetovacích nožů ze série Wüsthof Classic, podívejte se zde: Filetovací nože na ryby Wüsthof

Filetovací nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 Filetovaci-nuz-20-cm-Wusthof-GourmetFiletovaci-nuz-Wusthof-PRO-Colour-20-cm-na-masofiletovaci-nuz-16-cm-Wusthof-Classic-Ikon-Creme

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Představení filetovacího nože Wüsthof Classic:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen

 




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Výrobce

Wusthof

Velikost nože

Barva

Délka

Design

Typ




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

BaviMeVarit.CZ Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic

za cenu 1720: Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic

KovaneNoze.CZ Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic

za cenu 1550: Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Classic




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Back to Top