Zwilling Pure - Plátkovací nůž 20 cm
Zwilling Pure - Plátkovací nůž 20 cm 2 590 

Zwilling Pure – Santoku vlnkované ostří 14 cm

Designový Santoku s vlnkovaným ostřím s délkou čepele 14 cm, prestižní německé společnosti Zwilling J. A. Henckels. Vysoká kvalita a jedinečný design jsou hlavními prvky modelové řady Pure. Mrazem kalená ocel, jemné ostří, vyváženost. To jsou vlastnosti, které ocení každý kuchař. 

Sku:33608-141

ZWILLING J. A. Henckels představuje Santoku, vlnkované ostří délkou čepele 14 cm modelové řady Pure, který si najde místo ve vaši kuchyni. Nepostradatelný při přípravě asijské kuchyně. Široká čepel specifického tvaru, napomáhá při krájení na tenké nudličky, což je základem při používání pánví Wok, které jsou rovněž stěžejní pro asijskou kuchyni. Hravě si poradí i s krájením ovoce i zeleniny. Je vylepšen o vybroušené vlnky, které zabraňují ulpívání surovin na čepeli nože. Nůž má středově centrovanou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Kolekce vytvořená ve spoluprací předních soligenských mistrů nožířů a milánského designera Mattea Thuna využívá nekompromisní kvality, které přináší nože kované z jednoho kusu oceli a využití moderních prvků jako je plná rukojeť v černé barvě.

Unikátní řezná hrana nože Zwillingpure-foto

Dvoustupňové ostření V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařůOstří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.

K čemu využít SANTOKU s vlnkovitým ostřím? 

Santoku lze považovat za japonskou obdobu evropského kuchařského nože. Je nezbytnou součástí asijské kuchyně, pokud tedy preferujete tuto kuchyni musíte jej mít doma. Široká čepel a specifický tvar napomáhají krájet tenké nudličky, což oceníte při přípravě sushi, kde je žádoucí docílit tenkých, rovnoměrných kousků. Je vylepšen o vybroušené vlnky, které zabraňují ulpívání surovin na čepeli nože. 

Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich

pohlreich-selection-zwillingNože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení. 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.

Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection

 Zwilling Pure Kuchařský nůž

Design nožů řady Zwilling Pure

Matteo ThunKolekce Pure byla vytvořena ve spoluprací s milánským architektem a designérem Mattem Thunem. Jako umělec, který za svou dosavadní  kariéru posbíral mnoho ocenění ví co konečný spotřebitel ocení. U kolekce Pure vsadil na minimalismus. Černá rukojeť z vysoce kvalitního syntetického materiálu, který je navíc odolný proti nárazu, se navrací k elementární jednoduchosti. Její ergonomické tvarování zaručí pohodlné krájení a záštita bezpečnost a vyváženost.

Matteo Thun-podpis

zwilling-pure-col

Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Pure

Nože Zwilling – spousta designových řad v naší nabídce 

Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling

nože Zwilling ProNože Zwilling Four StarNože Zwilling Four Star IINože Zwilling Five StarNože Zwilling Pure
Nože Zwilling PolluxNože Zwilling GourmetNože Zwilling CuisineNože Zwilling 1731Nože Zwilling Collection

Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pure:

vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnicezwilling-vyroba-2
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm délka čepele 14 cm
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm jedinečný design nože
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm možnost umývat nůž v myčce
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm ergonomická rukojeť
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm dokonalá vyváženost nože
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm ruční doostření a leštění, kontrola laserem
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm nůž vyroben z jednoho kusu oceli
vyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm rukojeť je odolná proti nárazu

nevyhoda - Zwilling Pure - Santoku vlnkované ostří 14 cm vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

 

V čem jsou nože Zwilling tak skvělé?

fou-star- vyroba

Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi

zwilling-vyrobaNože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pure

Mytí nožů

Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC.  Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. 

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze – nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené

Krájecí podložka nebo prkénko

K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku – „prkénko“. Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěnésilikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílkyPoužívání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella – zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Zwilling J.A.Henckels – nože a kuchyňské nádobí

nože zwilling logo

Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Výrobce

ZWILLING J.A. Henckels

Velikost nože

Barva

Design

Země původu

Délka čepele




Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Your custom content goes here. You can add the content for individual product


Podle nosa poznáš kosa, podle kuchařského nože zase kuchaře! Takovým způsobem by bylo možné upravit známé české rčení. Kuchařský nůž je skutečně v kuchyni nepostradatelným nástrojem a každý kvalitní kuchař o sadu svých nožů dbá jako o oko v hlavě.

Jak správně brousit kuchyňský nůž?

Správné broušení nožů je svým způsobem alchymie. Ač se jedná o na první pohled jednoduchý úkon, chybným broušením nože může dokonce dojít ke zkrácení jeho životnosti.

Při broušení nožů je lepší vyhnout se kotoučkovým brousičům a dát přednost běžnému brusnému kameni. Práce s ním je sice o něco náročnější, když si žádá určitou zručnost a držení nože pod stálým úhlem 15°, odměnou je ovšem ostrý nůž, jenž potěší každého kuchaře. Čepeli přitom nehrozí žádná újma.

Při koupi kuchyňského nože se vyplatí investovat i do ocílky. Ta by měla být vždy tvrdší než zakoupený nůž. Když si výběrem nejste jisti, obraťte se na prodejce, který by vám měl s výběrem zodpovědně poradit. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, ostrý nůž zvyšuje bezpečnost práce, protože člověk nepoužívá takový tlak při krájení a získává větší kontrolu.

Jak správně čistit kuchyňský nůž?

Údržba nože sestává i z jeho pravidelného čištění. To by nemělo být zanedbáváno a mělo by proběhnout pokud možno co nejdříve po použití pod teplou tekoucí vodou. Když se nechají nečistoty na noži po delší čas usychat, může dojít v krajním případě až k situaci, kdy zbytky jídla naleptají povrch čepele, a dojde ke vzniku skvrn, jichž už se není možné jednoduše zbavit.

Některé hospodyně myjí nože v myčce, což je postup, proti němuž není v podstatě nutné nic namítat. Je ale třeba pamatovat na to, že by měl být nůž před použitím myčky důkladně opláchnut, aby se zamezilo vzniku povlaku.

Po skončení mycího programu je nutné myčku hned otevřít, protože horká pára v myčce by mohla zapříčinit rezavění nože.

Jak zabránit vzniku skvrn na čepeli?

Pokud zaměříte svoji pozornost na nože v různých domácnostech, ve většině zpravidla zaregistrujete přítomnost skvrn na čepeli. Zde platí jednoduché pravidlo, že nejdůležitější je prevence!

V okamžiku, kdy se skvrny na noži objeví, se jich lze zbavit již jen stěží! Prevence spočívá především v tom, že se v domácnosti neužívají při mytí nožů agresivní čisticí prostředky, zároveň by se čepele neměly současně dotýkat s dalšími kovovými materiály.

Odborníci doporučují užívat pro skladování nožů speciální pouzdra nebo magnety na stěnu, které dovolují umístění nožů vedle sebe. K tomu poslouží například magnetické listy nebo tzv. bloky na nože.

Věci, které s kuchyňským nožem rozhodně nedělejte!

Čemu byste se měli rozhodně vyhnout, pokud chcete, aby měl váš nůž co největší životnost? Každému noži bez výjimky škodí vroucí voda, jež na něm zanechává mikroskopické trhlinky. Na píchání do brambor nebo zeleniny, když se chcete přesvědčit o tom, že je už měkká, zapomeňte!

Pamatujte také na to, že nůž je určen ke krájení! Otevírat s ním konzervu je nevhodné a vede to k jeho rychlému otupění. Krájejte vždy jen na dřevěném nebo plastovém prkénku, jiné podložky jsou nevhodné. Dokonce i moderní designová skleněná a keramická prkénka umí nůž otupit nenávratně poškodit!

Kuchyňský nůž užívejte vždy podle jeho určení

Každý nůž by měl být používán jen k tomu účelu, k němuž je určen. Ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, s nožem na sýry by třeba neměla být krájena zelenina. Obecně pak platí, že kuchyňské nože nesmějí být užívány k řezání zmrazených potravin či kostí!

Pamatujte na to, že kvalitní nože vydrží při správné údržbě několik let. Kupujte je proto jen v prověřených eshopech s dostatečným množstvím kladných referencí.

Preciznost a tradice učinily kované nože Wüsthof nejproslulejšími

Nože jsou vyrobeny v německém Solingenu, v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Všechno náčiní je kované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další jejich nespornou výhodou je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací. Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi Silverpoint, Wüsthof Pro, Wüsthof Gourmet, Wüsthof Classic, Grand Prix II, Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Wüsthof Culinar, Wüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Back to Top